Denk jij aan een webshop? Met deze tips moet je rekening houden!

webshop

Deel deze post

Door de Covid-19 crisis kent de online verkoop een boost. De koerierdiensten draaien overuren en om eerlijk te zijn was het ook bij ons dagelijkse kost dat er een pakje werd geleverd. Maar een webshop starten… Hoe begin je eraan? Zelf hebben wij al een aantal webshops gemaakt en ééntje hebben we zelfs volledig in eigen beheer. We staan in voor de verkoop, verzending en service na aankoop. We geven je graag onze tips & tricks mee.

1. Zorg dat je tijd hebt

Een webshop bouwen doe je niet op één dag. Het is een lange, maar fijne weg van programmeren, designen, testen en verbeteren. Uiteraard kan je hem ook laten bouwen. Hier helpt After Office je graag mee verder! 

2. Denk na over je strategie

Helaas is het niet zo dat wanneer je een webshop opent je direct tientallen bestellingen zal krijgen. Daarom is het belangrijk om een duidelijke strategie te hebben. Hoe ga je communiceren? Wie wil je bereiken? Ga je adverteren… Het zijn slechts enkele zaken die je mee opneemt in je communicatie – en marketingplan.

3. Kies zorgvuldig je verpakking

Ken je producten en kies zorgvuldig je verpakkingen. Dit was voor ons het grootste leerproces. bij één op de 10 verzendingen ging het mis. Onze webshop, namelijk verkoop van bier, is vrij breekbaar. De verpakkingen waren niet voldoende geoptimaliseerd. Dit hebben we doorheen de eerste weken kunnen aanpassen.

4. Werk slim

Met werk slim bedoelen we: Werk efficiënt! Je kan gebruik maken van heel wat gratis tools om je webshop vlot te laten verlopen. WooCommerce, Shopify… Het zijn de meest gebruikte tools om een webshop te starten. Maar ook om je verzendingen makkelijk voor te bereiden heb je verschillende tools. Wij gebruiken Sendcloud. Iedere order krijgt automatisch zijn verzendlabel. Dit spaart ons heel wat werk uit! 

Uiteraard kan je ook met een vast contract werken bij een koerierdienst zoals DPD, Bpost, PostNL… Maar wie onder de 500 pakketten per jaar verzend, is beter met een tool zoals Sendcloud.

5. Geef niet op

Als je van 0 begint met een nieuw product of merk zal het niet altijd direct vanzelf lopen. Je zal veel tijd en moeite moeten steken in promotie en ook wat moeten investeren in advertentiebudget en verpakkingsmateriaal. Laat de moed echter niet zakken als het aantal bestellingen tegenvalt. Een succesvolle webshop bouw je niet in 1-2 weken, maar vraagt tijd en vertrouwen bij de consument! 

Advies of hulp nodig?

Je hebt een offline winkel of merk dat je online wil lanceren? After Office kan je hierin helpen om jouw ideale webshop te bouwen en je daarin ook te begeleiden! Wij staan voor je klaar.

Meer berichten

websites
Website

4 basisprincipes van een goede website

Websites… Je hebt ze in alle vormen, kleuren en maten. Volgens ons diep onderzoek waarin we heel droogjes in Google typten: ‘Hoeveel websites zijn er